EN

Notícies de la indústria

Inici>Notícies>Notícies de la indústria

(UE) 2019/2015: la nova normativa sobre etiquetes d’eficiència energètica

Temps: 2021-01-21 Accessos : 78

La Comissió Europea ha formulat l'2019 de març de 2015 la versió oficial (UE) 11/2019 de la nova normativa sobre etiquetes d'eficiència energètica de les fonts de llum, que es publicarà oficialment el 5 de desembre de 2019. S'aplicarà l'1 de setembre de 2021. 874 i abolirà la normativa original (UE) 2012/2017, que implementa la Directiva d'etiquetatge d'eficiència energètica (UE) 1369/XNUMX. Aquest reglament especifica el nivell d'eficiència energètica de la font de llum, l'ús de l'etiqueta, la base de dades del producte i els requisits d'informació.

Classificació d'eficiència energètica (fórmula de càlcul)

Per a l'etiqueta d'eficiència energètica, primer s'ha de determinar la qualificació d'eficiència energètica. Això és el mateix que l'antiga normativa. Tanmateix, el càlcul del nivell d'eficiència energètica es va canviar de l'índex EEI a ƞTM (lm / W), que és més intuïtiu. L'antiga normativa utilitzava l'índex d'eficiència energètica l'any 1194 per determinar la qualificació d'eficiència energètica. El nou reglament adopta el concepte d'eficiència energètica primària total, fent referència a la fórmula següent:

ƞTM = (Φús / Pon) X unitat FTM:(lm/W)

entre ells:

ƞTM:Eficiència total de l'energia elèctrica principal (lm / W), equivalent a l'eficiència lumínica, diferència: utilitzeu el flux lluminós efectiu per calcular i augmentar el coeficient aplicable.

Φutilitzar:Flux lluminós efectiu(lm)

Pon: Flux lluminós efectiu(W)

FTM: coeficient aplicable

 

Etiqueta energètica

La UE ha millorat molt els requisits d'eficiència dels productes d'il·luminació. El producte anterior va arribar als 85lm/W ƞTM 110lm/W, bàsicament pot entrar A, A +, però ara només pot arribar al nivell F.

A partir de l'1 de setembre de 2021, les normes existents del Reglament (UE) núm. 874/2012 seran derogades i substituïdes per nous requisits d'etiquetatge energètic de les fonts de llum segons el Reglament d'etiquetatge energètic de les fonts de llum (UE) 2019/2015. Utilitzant una escala d'A (més eficient) a G (menys eficient), les noves etiquetes donaran informació sobre el consum d'energia, expressat en kWh per 1000 hores i disposaran d'un codi QR que enllaça amb més informació en una base de dades en línia.

Les lluminàries vénen amb etiquetes que mostren quines llums són adequades per ser utilitzades a la lluminària. A partir del 25 de desembre de 2019 ja no serà necessari l'etiquetatge de les lluminàries.